• “Buddy bij de wieg”: een keuzevak binnen de opleidingen Vroedvrouwkunde en Sociaal Werk

Studenten-buddies begeleiden maatschappelijk kwetsbare gezinnen met pasgeborenen tot één jaar na de geboorte van een nieuw kind.

Door het succes en de erkenning door de Vlaamse overheid werd het project buiten Gent uitgebreid naar andere Vlaamse steden en naar Nederland. Meer info op de website van Arteveldehogeschool 

  • “Buurtcampus” een project gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds

Arteveldehogeschool wil meer interactie en verbinding tussen wijken en campussen creëren door studenten bij de buurt te betrekken, door middel van service learning o.a. en door de gemeenschap binnen de campus te betrekken.
Meer info op de website van Arteveldehogeschool

  • “Community Service Learning in Education” – een vak in educatieve bachelors kleuteronderwijs, basisonderwijs, secundair onderwijs.

Studenten treden op als tutor voor leerlingen uit kansarme of kwetsbare gezinnen, kinderen met een hoger risico op een problematische schoolcarrière.

  • “Duurzaamheid en diversiteit” een vak in de bachelor Ergotherapie.

Gedurende een semester werken de studenten minimaal 35 uur in een sociale organisatie. De ontmoeting met mensen met een kwetsbare achtergrond staat centraal en reflectie draait om normen en waarden in een superdiverse samenleving.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here