Deze Master is een internationaal, Engelstalig programma dat focust op de integratie van verschillende technologieën en methodologieën tot bruikbare systemen in de gezondheidszorg. Recente trends in wearables, bio-elektronica, artificiële intelligentie, robotica en applicaties worden gecombineerd om studenten te inspireren nieuwe geïntegreerde oplossingen te bedenken en te implementeren die kunnen worden getest en gebruikt door patiënten en gezondheidszorgprofessionals. 

Video: https://youtu.be/E6ToDpHErZI
Website: https://iiw.kuleuven.be/english/programmes/innovative-health-technology

“Je zal leren hoe je systemen kan ontwikkelen die kunnen worden gebruikt om aan de oplossingen van morgen in de gezondheidszorg te werken om het leven van vele patiënten te verbeteren.”

– Luc Geurts 

opleidingsonderdelen

Health Engineering Experience

Health Engineering Experience is een projectvak dat de creativiteit van de studenten stimuleert om een innovatieve toepassing voor de gezondheidszorg te ontwerpen en implementeren. De studenten moeten eerst de nodige analyses uitvoeren en de vereisten formuleren, gebaseerd op de resultaten. Ten slotte bouwen en piloottesten ze een concept-demo van de toepassing. De studenten leren werken in een interdisciplinair en internationaal team.
Luc Geurts

Human-Computer Interaction for Health

Dit opleidingsonderdeel biedt diepgaande inzichtingen in de basisprincipes van mens-computer interactie (Human-Computer Interaction, HCI) in de gezondheidszorg. De ultieme ambitie is om studenten te activeren een innovatieve applicatie voor de gezondheidszorg te ontwikkelen om patiënten te versterken en te motiveren een gezond gedrag te behouden, en om gezondheidszorgprofessionals te ondersteunen in de evaluatie en het beslissingsproces.
Vero Vanden Abeele

Information processing in Health Technology

Het aantal wearables en Internet-of-Things (IoT) voorzieningen groeit jaarlijks en vinden hun weg naar toepassingen in de gezondheidszorg. In dit opleidingsonderdeel zullen studenten de theorie en intuïtie leren achter verschillende deep learning algoritmes. Verder zullen studenten leren hoe ze stato-of-the-art machine learning modellen moeten toepassen op een variatie aan uitdagende toepassingen verbonden aan de gezondheidszorg.
Bart Vanrumste

Robotics and Advanced Instrumentation

Technologische oplossingen verschijnen steeds meer in ons dagelijks leven, alsook op de werkvloer, met tal van mogelijkheden en opportuniteiten. Dit opleidingsonderdeel start met het aanleren van fundamentele wiskundige principes in robotica en de bijzonderheden van mens-robot interactie. Daarna zullen studenten enkele recente technologische verbeteringen in de operatiekamer beoordelen en de kloof overbruggen tussen het ontwerp van medische voorzieningen en geavanceerde robotica.
Emmanuel Vander Poorten

Sensors and Circuits for Healthcare Applications

In het ontwerp van biomedische instrumenten is een multidisciplinaire aanpak noodzakelijk. In dit opleidingsonderdeel zullen verschillende onderwerpen worden behandeld van het algemeen ontwerp tot de specifieke output van verschillende biomedische signalen. De doelstellingen zullen gradueel toenemen tot het meten van lichaamsfuncties zoals hart- en longfunctie.
Luc Janssens

The Human Body

In dit opleidingsonderdeel leren studenten de basis concepten van de menselijke anatomie en physiologie en van littekenvorming en homeostase. Het menselijk lichaam zal worden beschouwd als een geïntegreerd systeem om orgaanspecifieke mechanismen te bespreken en grafieken van fysiologische data te interpreteren. Ten slotte zullen studenten de brug maken tussen de theoretische kennis en levensechte situaties om het begrip gezondheid en de rol van diagnose en therapie te begrijpen.
Elizabeth JonesSource link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here