De deelgroep digital competences (deelgroep digitale competenties) biedt informatievaardigheden, mediawijsheid en opleidingen aan voor bibliotheekmedewerkers en medewerkers van leercentra.

De deelgroep digital competences (deelgroep digitale competenties) biedt informatievaardigheden, mediawijsheid en opleidingen aan voor bibliotheekmedewerkers en medewerkers van leercentra.

 

de deelgroep digital competences

De deelgroep Digital Competences wil de professionalisering, de digitale informatiegeletterdheid, de innovatieve ingesteldheid van het doelpubliek, met name de medewerkers van de bibliotheken en leercentra van de Associatie KU Leuven, verhogen.

De deelgroep is samengesteld uit experten van de verschillende instellingen binnen Associatie KU Leuven. Meer lezen over onze werking? Neem dan zeker onze voorstelling in het vakblad Meta eens door.

lees meer

ACTIVITEITEN

De deelgroep is actief op de volgende domeinen binnen digitale geletterdheid:

 • Informatie- & onderzoeksvaardigheden
 • Mediawijsheid
 • Didactische competenties: onderwijstrends (opleidingen en info)
 • Open Access (bewustwording creëren) en auteursrechten
 • Bibliotheekinnovatie binnen hogeschool- en universiteitsbibliotheken

informatie

LinkedIn is het communicatieplatform van de deelgroep Digital Competences van de Bibliotheken en leercentra Associatie KU Leuven. Via dit kanaal delen we allerlei nuttige en praktische informatie inzake digitale competenties, die nuttig is voor de medewerkers van onze bibliotheken en leercentra.

 

geplande opleidingen Academiejaar 2021-2022

1. Proeven van innovatie en technolologie uit onze sector

Innovatie schuilt vaak in kleine hoeken. Tijdens deze workshop kom je in twee uurtjes in aanraking met enkele mooie voorbeelden van haalbare innovatie binnen de Associatie. Kan een chatbot nuttig zijn voor onze dienstverlening? Ga je graag zelf eens aan de slag met VR? Hoe werken Bee en Blue Bots? Hoe werkt het digilab van Agora? Het zijn maar enkele voorbeelden van wat je allemaal proeft tijdens deze workshop.

2. Full Digital, of toch niet? Inspiratie uit werken tijdens COVID-19

3. Omgaan met digitale collecties binnen Associatie KU Leuven

 

Een overzicht van de voorbije opleidingen van de deelgroep vind je hier.  Source link

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here