Organisatie van de zorg- en WELZIJNSsector

Ben je nieuwsgierig naar informatie en actuele ontwikkelingen in de zorgsector? Volg je graag de actualiteit met betrekking tot dit vakgebied? Dan is dit OPO zeker iets voor jou! Nadat je dit OPO gevolgd hebt, heb je notie van de verschillende structuren en processen van een bedrijf of organisatie en heb je een mooi zicht op de zorgsector in de maatschappelijke context. Volgende onderwerpen komen aan bod: sociale zekerheid, huisartsenraadpleging en apotheekbezoek, ziekenhuizen, ouderenzorg, psychiatrie en geestelijke gezondheidszorg, sociale hulpverlening en welzijnszorg, preventieve sector en clinical trials. Voorkennis is niet vereist, waardoor instappen erg gemakkelijk is. 

Challenge your talents

Hou jij van een uitdaging? Ben jij een creatieve ziel? Een echte teamspeler? Dan is dit OPO helemaal geschikt voor jou! Dit OPO betreft een projectwerk met als aftrap een tweedaagse (met overnachting) waarin ondernemingszin, leiderschap en teamwork aan bod komen. Samen met je medestudenten ga je als groep aan de slag om een innovatieve oplossing te bedenken voor een uitdaging/ challenge, waarvoor jullie tijdens workshops en coachsessies professionele begeleiding van de lectoren zullen krijgen. De challenges zijn afkomstig uit het werkveld, meer bepaald de zorgsector, terwijl een achtergrond in de zorgsector zeker niet noodzakelijk is. Innoveren, ondernemen, pitchen, leiderschap tonen en werken in team zijn skills die je doorheen dit project zal vergaren en verder kan ontwikkelen. Instappen kan op twee momenten, waarbij de onderwijsactiviteiten deels on campus en deels online zullen plaatsvinden. . Ook wanneer je niet bijzonder creatief bent of helemaal niet gewoon bent om in team te werken maar hier wel aan wilt werken, ben je zeer zeker welkom!

 

Birgit Van Biesbroeck, Veerle Lemaire
“Challenge yourself and have fun!”Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here